Sunday, May 3, 2009

Tourist Guide - Just Join

salam..
ok lah,...

this time...

aku nak story skit la pasal ape2 yg terjadik dalam life aku sepanjang beberape ari nie...

ok lah...


on last wednesday,
aku follow my fren...
let it called A...

aku follow dia work part time as tourist guide...

kitorang pick up 1 family, 6 person from philipine..
at changi airport...

so...
before that,
amek main personnye kat masai...

then straight to changi...

quite interesting about this philipine nie...
walaupun tak byak yg aku tahu,

tapi,
assumptionnye,bile berbual dgn mamat philipine nie...
kiter sesungguhnye bertuah hidup di bumi malaysia nie..

mereka2 di sane ramai bijak pandai lepasan U,

but there's no job for them...

thatz why there'll abroad...
here and others country..
far from family..
walaupun time speaking ala2 faham tak faham,
coz they'll US-slanga..

but..
quit interesting la.
and some part..
so funny!!
hahahhaha then..
time all family dah naik transport..

they'll so happy..
laugh laugh laugh walaupun aku tau diorang penat..

mereka sekeluarga berbual in filifinooo..

walaupun tak paham..

aku sengih je laa...
quit interesting bila dgar mereka ketawa...

aku terasa sedikit bahagianye..

urm. the power of laugh!

hahahaha


then..
smp masai..
esok pagi pick up lagik kat masai...
then terus ke sentosa..

but we'll just send them to harbour front je.
then they walk..
i'm and my fren just go back to malaysia...

layan wolverine
(i'll updates to special post about 'movies'..watch out!)


then...
petang kul 6 lebih go to vivo city &.

nak jejalan and window sHopping skit.

then..
g la national geography..
ade plak pameran the biggest baby of ikan pauz..
hahahaaha kalo korang tgok NG..
korang akan tau la pasal baby nie.. hehehe

then...
jejalan laaa tetiba A ajak g butik lonsdale...
hah!
haha 70% sales!
rambang mate bud quite sad coz tak cukup SGD...

so,time balik ke rumah lepas amek semua tourism2 tu...
aku nekad..
esok pagi2 aku nak turun vivo city angkat sepasang kasut lonsdale!
hhaahaha berbaloi!!
the price!!

hahahahaha nooooo!!
but this is one...

i though everyone around me know why i buy this..
it's brown!!





hahahaha

walaupun letih skit dgn traffic lagik sempena hari pekerja..
sekurang2 nya aku celebrate tahun kedua aku berjaya stop smoking!!!
hahaha
1st of may!! so..
kasut nie sebagai penghargaan la kiranye kepada berbaloinye aku stop smoking..
leh beli kassoott!
hahaha aku tau orang akan anggap tak brenti merokok pun diorang mampu beli kasut..
tapi...
rasenya berbeza laa...
excitednye tuu 200%!!
hahahaha

lagipun,,

bukan senang ok untuk stop smoking..

tanye lah kepada perokok2 tegar..
ramai yg dah cuba,..
but.,...

THEY'LL NOT CHANGE THEIR ATTITUDE!!
thatz my opinions!!

sorry!

ok laa...
sampai di sini...
nak type next post plak..

hehehehe








hari ini aku belajar...

ilmu bukan untuk ditunjuk-tunjuk...
kelebihan bukan untuk dibangga-bangga...
cukuplah sekadar merasa bahagia...

kerana semua itu milik-NYA...


p/s : aku pelik kenape masih ade insan yang nak belajar sesuatu perkara hanye untuk menunjukkan kepada orang lain bahawa mereka tahu itu tahu ini...
adakah itu membahagiakan???

puaskah hidup dengan hanye hidup semacam ini..

''oo..aku tau...ooo...aku hebat...
ooo...aku dah biasa dah....ooo aku lagi hebat... ooo...aku aku aku aku!!''



i'm sick of that!


zhyne

03rd may 2009

9:29pm

2 comments:

RoshinroN said...

eh lame tk nmpk ko.. mane hilang?

Clara Emily Cancer said...

ntah..
lama lama lama gile menghilang...
aku sruh wat chat boz xnk..