Thursday, July 29, 2010

Bukan Z7 - Z7 Bukan Untukmu...

video

Bukan Z7 - Z7 Bukan Untukmu...


|| tapi jangan pernah kau dustai takdirmu... pasti itu terbaik untukmu... ||


11.50pm, 29 july 2010.

Tuesday, July 20, 2010

jika rezeki itu sudah tertulis...maka.......

Salam...
Hari ini, aku dan rakan kongsiku memulakan langkah hidup baru..
mencipta identiti, mengilham inspirasi =)

ok la,
hari ini, aku dan sahabatku & rakan kongsi terbaru kami
telah memulakan langkah untuk memulakan satu inisiatif untuk mencari keuntungan dengan
memulakan perniagaan kecil-kecilan,...
dan bila namanya kecil-kecilan, maka untungnya juga kecil-kecilan...
dan keuntungan is not the priority when start a bisnes... =)

mencari peluang baru, mengembalikan modal, mengurangkan kerugian, dan
learn something new that other than 'university subject' is the priority, for me
& hope also for us... =)

Dan aku harap aku dan rakan2 kongsi akan mengharungi saat2 ini bersama2,
serta sokongan dari sahabat2 sekeliling...
Bukan berapa lama akan bertahan, atau seluas mana ia berkembang,
tapi, cukuplah sekadar memecah tembok untuk mencuba sesuatu yang baru...
dan tak lupa juga untuk melakukan kesilapan dalam kehidupan..
selain mengimpikan secebis kejayaan =)

Halangan & ujian pasti ade, dari kes hazad morel, faktor2 alam semulajadi
seperti kerakusan monyet2 sekitaran dan pastinya,
kata-kata manusia sekeliling...
dan aku lebih takutkan tentang manusia2 sekeliling dari kerakusan monyet2...
tapi,di tahap ini, aku sudah mampu memekakkan telingan dr golongan yang ber-PHD 1st
class ini, & aku harapkan, rakan kongsiku akan berjaya mengatasi masalah ini juga...
fighting! we can do it!

maka, bila tuhan sudah takdirkan rezeki itu ada, maka adalah ia..
jika sebaliknya, maka mengertilah apa itu redha =)

baiklah...ini secebis gambar-gambar kenangan permulaan...
& kuharapkan 10 20 tahun apabila ku membuka lembaran blog ini...
aku akan tersenyum lantas menghubungi member2 yang terlibat secara langsung
ataupun tidak...hehehehe
dan saat indah ini, aku coretkan di sini..
kerana inikan blog aku, blog zhyne 7 =)

urm...thiz iz some of the photo...
memoriezzzzzzzz............ =)


modal...
INSYA-ALLAH... =)



Tabung Uji Versi Lab PPSM =)



Finish touch-up...



Lokasi biznez kecil-kecilan...
Harap mendapat sokongan dari semua...
Idea-idea baru amat digalakkan =)






Sincerely,
2.02, 20th July, 2010




Sunday, July 18, 2010

Z7'z Sharing


This is my 1st multi-level-entry(MLE)! HAHAHAHAAHA!!
The updates(latest) will be in top, & old 1 be in bottom =)
so, i can updates what i'm gonna sharing just in 1 entry =)

*******

Z7's sharing!

Salam...
This is the end of the week of my 1st sem for 2nd year being in my studiez place...
july 2010 =)

there's too much happens and i hope i can share something here with people'z out there =)

*******

3 ) Will be updating - LIVE BAND DI DONUTZ CAFE AREA BANGI? =)
~wonder~ =)

*******

2 ) Som Tam - Si Kerabu Betik.

Malam yg tenang itu, aku keluar makan dgn seorang sahabatku, Hazim =)




So, dia bawa aku ke 1 port kat area komuter ukm...
masuk je bawah terowong... kedai thailand belah kanan..
ade 1 bagunan , hujung sekali(bukan yg pertama kerana 2 2 hujung bgunan ade kedai makan! =)

so, dia pun orderlah somtam..this is my 1st time eat thiz!


Som Tam


seriously, sedap beb!! even aku tak makan byak coz memang ni bukan makanan aku..
samalah seperti kerabu mangga dan seangkatan dengannya,,,hehehehe =)

aku plak order tomyam, agak ok la kedai ni punya rase..


tom yam campuq!

so, kpd sesiapa nak try new place,
you should try this kind of foods & rest.! =)

sometimes, ape yg sedap utk aku, tak pula sedap utk kalian..
& vice-versa =)
but just sharing...
manusia sememangnya diciptakan berbeza...
u want it, try it,
don't want it, it sholud be a nice decisionz! =)
all in your hand!!! =)


*******

1 ) 3 Idiot - Hindustan...

I know thiz movie from my friend who already watch it when sem. break last time..
so, i'm looking for this movie with post a shoutout at facebook.com! =)



I got it from my friend, credit to En. Pami =)

Pami ketika berakso di padang =) hehehe

So, that midnight, i'm watch it with Aqili & Izzham in my room =)




This is great movie because............................... =)

3 Idiots is a comedy of ideas that is as provocative as funny,
as wildly entertaining as insightful.
A laugh-riot that talks about the most important of human pursuits: self-actualization.

Two friends (Madhavan and Sharman Joshi) embark on a quest for a lost buddy.
On this journey, they encounter a long forgotten bet,
a wedding they must crash and a funeral that goes impossibly out of control.
As they make their way through the perilous landscape, another journey begins:
their inner journey through memory lane and
the story of their friend – the irrepressible free thinker Rancho (Aamir Khan),
who in his unique way, touched and changed their lives.
It's a story of their hostel days that swings between Rancho's romance with the
spirited Pia (Kareena Kapoor), and his clash with an oppressive mentor,
Viru Sahastrabudhhe (Boman Irani).

And then one day, suddenly, Rancho vanishes....

Who was he? Where did he come from? Why did he leave?

The friend who influenced and inspired them to think creatively and independently,
even as the conformist world called them three idiots.
Where is the original idiot now?

Finally in misty mountains of unparalleled beauty,
the friends find the key to the secret.

so, i hope everybodies out there will watch thiz movie,
& light up your akal, bukan otak! =)
z7 totally thiz!

*******

2.35am , 18th July, 2010.

*******


Wednesday, July 7, 2010

Z7 Officially Signature


I hope it will be nice for me for a long term =)

Plain White



Brown



Font



Crop



Finalize

7.00pm , 7th July, 2010


7th of July, 2010

WHY RE-BRANDING?

This ideas come when i'm too much addicted to won a tickets to
MTV ASIA - WORLDSTAGE LIVE IN MALAYSIA on this 31st July...
& i won it & after that... i feel why not i do my own brand...
otherwise it jusr a blog @ fb @ whatever, maybe 1 time, i can expands it to
make a fashion design, boutique, music, cap, tuition class =) , etc...
When you learn @ if you had learn @ read book " KEMAHIRAN BERFIKIR", then you know,
this ideas is not come easy as you see =)



MTV ASIA - WORLDSTAGE LIVE IN MALAYSIA


Also come the ideas when i had 'leave' my blog for old time..
i just activated it after 10 months since the last post about
our National Day =)

This is also ideas when i feel so bored when i always lappy-ing myself for
this sem. break... I fell ...i need to do something news, even a fool things for some people,
do that i like to do, like to feel it... and, i learn to exposed myself in what can i do since
i'm alive =)

Because sometimes we don't know, that something in ourself that we want to do, we can do it,
but, wee just don't realise it.. & time will be plan it nicely =)

So, this is just a beginning...
i reallty love to explore something inside myself,
not even for a good things, but why not for a bad things also,
coz we can think something new from the bad thing to a brilliant thing!!
& believe me, nothing is impossible!! =)

& I choose this date because i'm just too much addicted to no 7..
I have my reasons for that, & maybe in others entry, maybe =)

By the way, thankz for all who keeps support me as a friend...
even in reality world @ illusion world, like fb, this blog, etc...

Especially who votes for this main logo for Z7 =)



Officially Main Logo for Z7


Nyte & For All



yeah guys , i won it & can't wait for this date, end of July, 2010 !!!

12.27am , 7th July, 2010

Z7 ♥ THIZ!!! =)

Salam...

Tuesday, July 6, 2010

Dalil-Dalil Kurafat Spain in Final World Cup 2010



Salam...
ok lah..
baru2 ni, sementara utk menantikan semi final world cup 2010...
aku pun gatal2 la cari news yg the world reads...
terutama kaki judi bola, maybe... =)
so cari punya cari, aku pun terlintas di kepala otak,
tentang something about ramalan si sotong kat newpaper tempatan..
so, here it is (malas nak panjang2, nak kuar g gym nie!!hehe)


OCTOPUS! COMEL KAN???
Yup,ini dia...

Octopus ni dibesarkan di Oberhausen Sea Life Centre,Germany...
usianya 2 tahun...

Untuk 5 ramalan game for germany, it did 100% perfect!!!

Info2 lanjut,
boleh sahaja tanye pade EN GOOGLE! =)






dan juga uncle Youtube =)





i'm just sharing!!!!!!
but, hope they fight their's best to final!!!
FIGHTING SPAIN!
FIGHTING GERMANY!

8.09pm, 6th July,2010

-z7-







Thursday, July 1, 2010

Sayonara Zaaba...



KENAPA Z7 KE KOLEJ LAIN???
ADA KAU KISAH!!!????

Salam...
lihat saje tajuk entry, aku rase,semua sedia maklum aku bakal menjejakkan kaki ke kolej lain...
urm...sebak plak tp aku tetap akan teruskan...
straight to the point, ini dalil2nya(utk menggemparkan, ini dalil play-safe!)..

1 ) kerana aku terlalu mendapat byak kasih sayang...
aku sibukkan diri aku dgn aktiviti2 kolej..sebab time mula2 enter sini, aku rase kosong..
empty..aku sorang..alone...so, join aktiviti, aku rase have something come to inside me,
slowly & make it full..seriously!! smp time cuti pun aku tak sabar nak balik kolej~~~

2 ) kerana ramai orang, ramai kenalan..
ya...ini diakui semua pihak...KPZ ramai manusia, so, antara nak dgn tak nak cari kawan..
so aku pilih cari kawan..sebab aku tau tak ramai yg berminat nak kawan dgn aku..huhuhu
so setelah masa berlalu, aku rase seroonok sgat di zaaba..aku tak pernah sorang2..di bilik.
(kekadan bila roomate tiada, tu pun ade member2 menemani).., di bilik mandi, time basuh moto, time d bustop,
tido di sisi sahabatku di dalam bas(oh hazim!!!),time di surau, time di kedai fotostat,
time nak beli air mineral, time nak makan... semua ade yg menemani..time buka puasa di kolej,
pergi pasar malam,explore bangi & putrajaya, dan tegur2 di mana2 jua...(aku kadang2 terlebih tegur juga!haha)
dan aku bahagia!!!(T__T)

3 ) kerana aku sayang KOLEJ PENDETA ZAA'BA!!!


ok---dalil sebenar---

1 ) i'm not pay monkey to get peanut!
- what???yes..1st sem, i admit it,aku terima...ni kolej bongsu, byak lagi kekurangan yg perlu diperbaiki,
tp dgn kos yg ada 'ganda'nya(increase) dan fasility yg juga ada 'ganda'nya(decreasing!), aku rase tak berbaloi..
adakah aku terlalu berkira? ya, ini semua pengalaman setahun aku bekerja, mengajar aku mcm mana duit tu datang tanpa
ada susah payah! dan bila nak melaburkannya, akan fikir "sayangnya"...believe me! =)

ini sahaja alasannya sebenarnya,,,.tp nak gak la lepas geram skit...hehehe
ameek ni!! =)

2 ) sick of suck management!(sorry to senior!)hehehe
- ya, terlalu ramai orang, terlalu byak management, so, byak ragam dan karenahnya...
- abviously to my beloved senior, byak pulak puaknya..aku bukannya zaman nak bodek2 depan2 baik, belakang belang..TIDAK!
aku cuba nak baiki diri, nak mendidik diri, tak nak jadi ape yg dibuktikan oleh senior2 pada aku... seriusly byak PUAK..
entah2 aku rase diorang pun tak sedar...
JAKSA?? AKU JAGA JAKSA AKU, KO JAGA JAKSA KAU..JAKSA TU MUDAH PIJAK KEPALA, SO JOM PIJAK KEPALA DIA!!!
PLEASE!! I'M SICK OF THIS!! BUKANKAH TUGAS KORANG SEMUA TUNJUK YG TERBAIK..AKU TAK AMEK PORT SGAT PASAL AKTIVITI2
YG KORANG NAK BUAT, TP KORANG KENE DIDIK KITORANG MACAM MANE NAK HIDUP DGN GELARAN 'MAHASISWA' , BUKANNYA TUNJUK KAU TU BAIK,
DIA TU TAIK JAHAT... ADE APE DGN PANGKAT KALO PERANGAI MCM !@#%^#!!! =)
(OK AKU SEDAR TAK LAYAK BG PENDAPAT, TP, BENDE DEPAN MATA AKU, AKU SHARE, COZ I'M REALLY CARING ABOUT THIZ!!!)

3 ) sebab aku tak pandai nak bodek2 baik2 dgn senior yg BERPUAK2!!!
-aku juga ada kawan2 dgn senior..hehe...tp gitu2 je la... =)
bila aku jumpa senior A + B + C + D, wah ..amat baik..sgat baik!!! seriously mcm adik beradik???
tapi, bila jumpa A+B tnp C+D, PEEEHHHHHHHHHHH!! C+D PUN LEBIH KURANG SAMA!!! WHAT'S THIS???
WHAT U WANNA SHOW-OFF ACTUALLY!! AKU PLAK BUKAN LAGI DI ZAMAN BOLEH PURA2 TAK TAU DAN LANTAK KORANG LAA!!!
SEBAB APE YG KORANG LAKUKAN BG SIKIT KALAU TAK BYAK PUN KAT GAYA HIDUP AKU, DAN BAKAL2 SENIOR...
AKU TAHU MAJORITY IS MALAY BUT CHANGE IT!! KELAK KALAU AKU ADE JODOH DGN KPZ LAGI, AKU AKAN KATA
"WHY NOT" COZ AKU HARAP TIME TU, SOMETHING IS CHANGING!!! =)
(OK AKU SEDAR TAK LAYAK BG PENDAPAT, TP, BENDE DEPAN MATA AKU, AKU SHARE, COZ I'M REALLY CARING ABOUT THIZ!!!)-again-

4 ) seikhlasnya, bila aku sayang zaaba, aku tinggalkan zaaba...
- bila bende depan mate, susah utk aku hargai..kawan2..kasih sayang... member2.. belum naik sem nie, aku rase makin rapat dgn korang..
even di alam maya fb je sekalipun..bayangkan if i still in zaaba...~wonder~
- so,biarlah aku jd pemerhati sepi utk kpz..boleh gituk??huhuhu

Harap semua yg caring dan mahu ambil tahu tu, percayalah...
bg aku...duduk di mana sahaja, tetap sama...even trans U sekalipun,


if we always remember each other, tuhan merahmati hubungan kita semua...
maaf jika tersilap bicara, mungkin jujur silap dan kata membawa duka...
jari kupohon andai sesiapa terluka, dan sayangku utk zaaba dan semua! =)

dan aku harap i learn something new also at new college =)
doakan utk aku ya sahabat2 semua!!!! =)

Z7 love thiz!!!
12.27AM
1.7.2010