Tuesday, September 7, 2010

Cik Siti Intan Kembang & Fatwa Pujangga





kisah memoriku...drama raya

Salam...
Malam yang lelah untukku akhirnya mengingatkan aku kepada
sebuah drama masa aku dibesarkan zaman dahaulu...hehe
Aku ingatkan tajuknya Cik Siti Wan Kembang...
rupa-rupanya...
CIK SITI INTAN KEMBANG...
cerita ini memberikan kenangan time aku kecik-kecik dulu...
too much memorable untuk aku untuk ku kongsikan di sini,
tetapi di dalam hati dan jiwa ini,
begitu menari-nari memori ini...
percintaan kanak-kanak gitu!
hahahahaha =)

Proses Mengurat =)

ENJOY - this is all the links...
hehehe =)
ini pun dikongsikan dari saluran singapore, suriachannel(mediacorp tv)...









awak comel =)

jalan cerita masih samar-samar dalam ingatan tapi aku memang
ingat pelakon utamanya Rozie Rashid..
haaah..mesti tak tau siapa kan?haha
hebat dia ni... tak glamer tp lakonan menjadi ingatanku..
mungkink kerana watak-watak yang memberi makna koot..
hint - "melayu pun tak macam melayu dah"...
haaaah!
ingat tak skrip nie time ctew Mukhsin?hehehe


Babak-babak yang menyentuh perasaan =)

Cik Siti Intan Kembang =)


btw, ku tgah download from youtube...
plan nak tgok sama adik-beradik nnt time malam raya coz
aku rase ctew ni tak kuar lagi koot kat tv zaman sekarang...
tapi,kalau ada...harap-harap aku dapat tgok kat tv..
coz tv sekarang dah semakin jadi sebahagian dari 'kenanganku' dah...
hahaha

apa-apa pun, drama nie memang ku ingat kerana lagunya yang amat
bermakna dan puitis bahasanya..
melodinya pula..
hebat! =)
itu bagi aku....

bagi kalian mungkin berbeza...
apa-apa pun...
aku akan try nak share jugak..hehehe =)
ini dia liriknya...
mahu lagunya..
terpulang pada anda bagaimana untuk mendapatkannya...


Ini liriknya...
hayati dan selaminyalah, ok...

Aishah - Fatwa Pujangga

T'lah kuterima suratmu nan lalu
Penuh sanjungan kata merayu
Syair dan pantun tersusun indah, sayang
Bagaikan madah fatwa pujangga

Kan kusimpan suratmu nan itu
Bak pusaka yang amat bermutu
Walau kita tak lagi bersua, sayang
Cukup sudah cintamu setia

Tapi sayang sayang sayang
Seribu kali sayang
Ke manakah risalahku
Nak kualamatkan

Terimalah jawapanku ini
Hanyalah doa restu Ilahi
Moga lah Bang/Dik kau tak putus asa, sayang
Pasti kelak kita kan bersua


enjoy the show!

Selamat Bersahur untuk semua =)

3.34am , 28 Ramadhan 1431 H

14 comments:

firdaus@abamat said...

aaa...wei nk tanya. nie zaman biler pnya cita nie? rasanya aku pn blm beranak lg nie. hahahaha

tp baguih la. ada cita raya dlm ingatan. :D

zhyne said...

hahahaha!
ni hang tua ke aku tua nie?
ni zaman 90's la koot..hehehe
hang hidup zaman 60's..
mana dan nak ingatnya...hehehe =)

ade 1 lagi ctew kalo hang nak layan...hehehehehe

LONTONG!
huahaha!
seriuz lawok2 yg leh lan nak wat ketawa2!!
heheehe

SyUTiNiE said...

sedih cite ni... kite teringat cite tp telupa lak tajuk dia.. mana nak cari cite ni erk? best cite ni.. zaman aku sekolah dulu hehehe

zhyne said...

hye SyUTiNiE :
hehehe memand pun..
btw,dulu share lik2 youtube tu..
tp now klik2,dah takde plak..
xtau pulak nak dapat kat mane...
try minta mamat2 uploader di group2 di fb..
request la kat depa,
mana tau depa leh uploadkan..hehehe

haniesyafique said...

youtube dh remove dh drama ni sbb diclaim oleh grand brilliance... lahabau btoi.... mmg best sgt drama ni... alahai teringin nk tgk balik :(

H u d a W a h i d said...

salam sis.. sy dah lama cari cerita ni.. try search kt youtube dah dorg delete.. sis ada simpan ke? boleh share x? huaaaaaaaaaaaaaaa

Anonymous said...

Nk tgk cite ne? Npe xley tgk ea?

zhyne said...

mungkin ini sebabnya :

haniesyafique said...
youtube dh remove dh drama ni sbb diclaim oleh grand brilliance... lahabau btoi.... mmg best sgt drama ni... alahai teringin nk tgk balik :(

Anonymous said...

Minat sangat cerita ni waktu zaman persekolahan dulu. . . Siap berangan nk jadi macam budak lelaki yg si intan gila2 kn tu. . Kalau sesape ada copy dia bole tak kongsikan. . Yg kat you tube dah di delete. . Minta tolong sgt2. . Cerita ni sarat dgn pengajaran. .

Miszyuyu said...

kenapa xbley tgk video ni ye.. mmg tgh cari citer ni

Anonymous said...

Cite ni mmg besh...tetibe teringin nk tgok...tp,xde kt youtube...sedehnye...

miss d said...

cite ni best. mase kecik dulu penah tgk cite ni. nangis jugak la masa watak rozie rashid tu meninggal lepas kawen. huhu

Anonymous said...

Assalamualaikum mintak tolong kalau ada sesiapa yg memiliki drama ni tolong upload kat mana mana dn sertakan link nya sekali.. teringin sangat nak tengok drama ni.. terima kasih

shah rizal said...

Bro..cite ni ada lagi tk??..ni zaman time aku budak sekolah. Power gila ..citer dia sebak...nak tgk dah tkde lak...haizzz