Thursday, July 1, 2010

Sayonara Zaaba...



KENAPA Z7 KE KOLEJ LAIN???
ADA KAU KISAH!!!????

Salam...
lihat saje tajuk entry, aku rase,semua sedia maklum aku bakal menjejakkan kaki ke kolej lain...
urm...sebak plak tp aku tetap akan teruskan...
straight to the point, ini dalil2nya(utk menggemparkan, ini dalil play-safe!)..

1 ) kerana aku terlalu mendapat byak kasih sayang...
aku sibukkan diri aku dgn aktiviti2 kolej..sebab time mula2 enter sini, aku rase kosong..
empty..aku sorang..alone...so, join aktiviti, aku rase have something come to inside me,
slowly & make it full..seriously!! smp time cuti pun aku tak sabar nak balik kolej~~~

2 ) kerana ramai orang, ramai kenalan..
ya...ini diakui semua pihak...KPZ ramai manusia, so, antara nak dgn tak nak cari kawan..
so aku pilih cari kawan..sebab aku tau tak ramai yg berminat nak kawan dgn aku..huhuhu
so setelah masa berlalu, aku rase seroonok sgat di zaaba..aku tak pernah sorang2..di bilik.
(kekadan bila roomate tiada, tu pun ade member2 menemani).., di bilik mandi, time basuh moto, time d bustop,
tido di sisi sahabatku di dalam bas(oh hazim!!!),time di surau, time di kedai fotostat,
time nak beli air mineral, time nak makan... semua ade yg menemani..time buka puasa di kolej,
pergi pasar malam,explore bangi & putrajaya, dan tegur2 di mana2 jua...(aku kadang2 terlebih tegur juga!haha)
dan aku bahagia!!!(T__T)

3 ) kerana aku sayang KOLEJ PENDETA ZAA'BA!!!


ok---dalil sebenar---

1 ) i'm not pay monkey to get peanut!
- what???yes..1st sem, i admit it,aku terima...ni kolej bongsu, byak lagi kekurangan yg perlu diperbaiki,
tp dgn kos yg ada 'ganda'nya(increase) dan fasility yg juga ada 'ganda'nya(decreasing!), aku rase tak berbaloi..
adakah aku terlalu berkira? ya, ini semua pengalaman setahun aku bekerja, mengajar aku mcm mana duit tu datang tanpa
ada susah payah! dan bila nak melaburkannya, akan fikir "sayangnya"...believe me! =)

ini sahaja alasannya sebenarnya,,,.tp nak gak la lepas geram skit...hehehe
ameek ni!! =)

2 ) sick of suck management!(sorry to senior!)hehehe
- ya, terlalu ramai orang, terlalu byak management, so, byak ragam dan karenahnya...
- abviously to my beloved senior, byak pulak puaknya..aku bukannya zaman nak bodek2 depan2 baik, belakang belang..TIDAK!
aku cuba nak baiki diri, nak mendidik diri, tak nak jadi ape yg dibuktikan oleh senior2 pada aku... seriusly byak PUAK..
entah2 aku rase diorang pun tak sedar...
JAKSA?? AKU JAGA JAKSA AKU, KO JAGA JAKSA KAU..JAKSA TU MUDAH PIJAK KEPALA, SO JOM PIJAK KEPALA DIA!!!
PLEASE!! I'M SICK OF THIS!! BUKANKAH TUGAS KORANG SEMUA TUNJUK YG TERBAIK..AKU TAK AMEK PORT SGAT PASAL AKTIVITI2
YG KORANG NAK BUAT, TP KORANG KENE DIDIK KITORANG MACAM MANE NAK HIDUP DGN GELARAN 'MAHASISWA' , BUKANNYA TUNJUK KAU TU BAIK,
DIA TU TAIK JAHAT... ADE APE DGN PANGKAT KALO PERANGAI MCM !@#%^#!!! =)
(OK AKU SEDAR TAK LAYAK BG PENDAPAT, TP, BENDE DEPAN MATA AKU, AKU SHARE, COZ I'M REALLY CARING ABOUT THIZ!!!)

3 ) sebab aku tak pandai nak bodek2 baik2 dgn senior yg BERPUAK2!!!
-aku juga ada kawan2 dgn senior..hehe...tp gitu2 je la... =)
bila aku jumpa senior A + B + C + D, wah ..amat baik..sgat baik!!! seriously mcm adik beradik???
tapi, bila jumpa A+B tnp C+D, PEEEHHHHHHHHHHH!! C+D PUN LEBIH KURANG SAMA!!! WHAT'S THIS???
WHAT U WANNA SHOW-OFF ACTUALLY!! AKU PLAK BUKAN LAGI DI ZAMAN BOLEH PURA2 TAK TAU DAN LANTAK KORANG LAA!!!
SEBAB APE YG KORANG LAKUKAN BG SIKIT KALAU TAK BYAK PUN KAT GAYA HIDUP AKU, DAN BAKAL2 SENIOR...
AKU TAHU MAJORITY IS MALAY BUT CHANGE IT!! KELAK KALAU AKU ADE JODOH DGN KPZ LAGI, AKU AKAN KATA
"WHY NOT" COZ AKU HARAP TIME TU, SOMETHING IS CHANGING!!! =)
(OK AKU SEDAR TAK LAYAK BG PENDAPAT, TP, BENDE DEPAN MATA AKU, AKU SHARE, COZ I'M REALLY CARING ABOUT THIZ!!!)-again-

4 ) seikhlasnya, bila aku sayang zaaba, aku tinggalkan zaaba...
- bila bende depan mate, susah utk aku hargai..kawan2..kasih sayang... member2.. belum naik sem nie, aku rase makin rapat dgn korang..
even di alam maya fb je sekalipun..bayangkan if i still in zaaba...~wonder~
- so,biarlah aku jd pemerhati sepi utk kpz..boleh gituk??huhuhu

Harap semua yg caring dan mahu ambil tahu tu, percayalah...
bg aku...duduk di mana sahaja, tetap sama...even trans U sekalipun,


if we always remember each other, tuhan merahmati hubungan kita semua...
maaf jika tersilap bicara, mungkin jujur silap dan kata membawa duka...
jari kupohon andai sesiapa terluka, dan sayangku utk zaaba dan semua! =)

dan aku harap i learn something new also at new college =)
doakan utk aku ya sahabat2 semua!!!! =)

Z7 love thiz!!!
12.27AM
1.7.2010






11 comments:

+d.O.Y.A.h+ said...

i'm 1st!
ok aku tacingg~lalalaa..but aku rase btol gk ape yg kaw cakap tu.ahah.siyeslyyyyy kan.

zhyne said...

salam...
thankz doyah...
urm..try to share my opinion je..
betol ke salah, depends on individuls...hahah

p/s : camne nak tau aek ade org komen kat sini???hahahaha

XIX Dragunov said...

bye2 zhyne, nicely said, aku stuju, biarlah aku menjadi pemerhati diam, tapi dalam za'ba jugak~hahahaha~~

nk tau ade orang balas ke x, pegi cek email yg ko gune ntuk blog ni

.:padie_eyla:. said...

[nk tahu komen, rajen2 laa check post] =p

babe. siyes nk menitik aer mate aku bce post niyh. huhu..
tetbe rase berat hati. uh~
kenape bende dah takde dpn mate bru kite sdr.? emm.
anyway babe, jgn lupe kami yep. hik.
we'r gonna mis u..(:

*ade btol ape yg kaw ckp niyh.

+d.O.Y.A.h+ said...

comment moderation~

KAHINATA said...

huuhuuu.. thniah zain!! luahan hati yg bersungguh-sungguh.

walau apapun.. diri kita ni.. the point is Melihat dan Mentafsir.. amik yg baik.. ni baru dunia "U".. x tau lagik alam pekerjaan mcm mana..

insyaAllah, all will well. jaksa yg baru ni hope dpt buat dan beri contoh yg baik.. kte2 semua ni kan adik-beradik.. <--- ayat "playsafe". hehe..

sekian~

<-- budak yg x de kolej tapi tetap nak dok za'ba~!!

ubi_dena@-@ said...

zain~okey ak xnk gad0 ngan kau. haha. tp ade ak kesah~ kau ckp g0da kau!lalala. mlas nk lyan~
bt0l ape yg kau ckp 2. sbb seni0 brpuak2. juni0r jdi mangse. bknkah sebaik seni0r kne tnjuk cara yg baek. bkn tnjuk spe yg pling hebat? spe yg pling bkuasa? i admit it~ kekadg susah nk communicate. sbb ble brpuak~ nk kne jge ati2 puak2 trsebut~erk. jdi pemerhati sje leby baek!mulekan idup bru n dunia bru ble msuk sem nie~ [buang yg ker0h amik yg jernih!!!] juz keep in t0uch wif us babe! kasi soklan2 math kat ak~hahahaahaha!!!
-luv num-

Along Usop said...

wekk..

okeh tu je...
hahahaha... =)

zhyne said...

aku masih dangkal!
just now setelah argentina kalah, aku fikir nak edit2 gambo skit kat post nie, tetiba baru perasan korang komem..

din,thankz a lot!! aku akan kerapkali on emel utk blog nie..huhuhu

padie padie padie :
thankz for the reminder!!! =)
btw, jgn la nangis2 ye sayang..huhuhu nnt i pun nak nangis! hehe
INSYA-ALLAH tak lupa..
aku kan masih d ukm..masih bersepah2 je koot di mana2 muka aku nie..hehehe =)
i'm gonna miss all of you too!!
(mcm pergi jauh la plak... bila aeh flight aku???haha)
ade betul?maknanye, ade yg tak betul, kan? hahahaha

doyah : bende ape tuuu??

kahinata : thankz a lot =)
betul3x..thankz 4 the wordz! & also the "hope!"..hohoho.. kamu tu usaha2 la ye supaya zaaba ade kekosongan bilik utk kamu..dgar2 pengambilan teramai... ~wonder~
maka. income akan bertambah, so, adakah fasility & benefits juga akan bertambah??
let's time deal it =)

ubi debana :
aeh,smp ke sini ko nak menggoda aku yaa?hahaha..
urm, betul cadangan tuu..mulakan hidup baru!!! aku sokong 777%!!!
tak semestinya di tempat baru, ko pun masih boleh mulakannya di kpz sem nie!! AZAM BARU!! yeeeaahha! =)

along : nakal ya kamu! hehehehe =)

apa2 pun,
Z7 <3 THIZ!!! =)

Along Usop said...

aip2 zain...
agak2 a nak sayang2 pon..hohoho.. awek ko taw kang.. x menyirap die?..
btw.. da ade org panas dah tu..
hahaha...

WMF said...

Xpyh pikir pasal org lain...buat jer keje ko...buat serabai kepala jer..letak kan aper ko target dlm kepala, lyn jer semua...